รศ.ดร. สุพัตรา กาญจนประทุม

ประวัติ : นักวิจัย

ชื่อ-สกุล :รศ.ดร. สุพัตรา กาญจนประทุม


ตำแหน่งปัจจุบัน :

  • อาจารย์ คณะอุตสาหกรรมเกษตร มหาวิทยาลัยเชียงใหม่

ประวัติการศึกษา :

  • Ph.D. in Food Science and Technology, 2016 (พ.ศ. 2559)
  • M.Sc. in Applied Marine Biotechnology and Engineering, 2011 (IIGB), Naples, Italy(พ.ศ. 2554)
  • B.Sc. (Nursing and Midwifery), B.Sc. in Food Science and Technology, 2009 (พ.ศ. 2552)

ประวัติการทำงาน :

  • Lecturer, Professional Culinary Arts Program, Tourism and Hospitality Industry Department, School of Management, Walailak University
    2022–2023 (พ.ศ. 2565–2566)
  • Lecturer and Chairperson, Division of Culinary Science and Foodservice Management, School of Food Industry, King Mongkut’s Institute of Technology Ladkrabang2017–2021 (พ.ศ. 2560–2564)
  • Assistant Researcher, with Prof. Dr. Soottawat Benjakul, Faculty of Agro-Industry, Prince of Songkla University
    2016–2017 (พ.ศ. 2559–2560)

ประวัติผลงานที่ผ่านมาโดยภาพรวม  :


รางวัลด้านผลงานวิจัย :

  • Isolation and biochemical properties of collagen and gelatin
  • Functional properties of food protein and lipid
  • Utilization of seafood byproducts
  • Production of protein hydrolysates with biological activities
  • Bioactivity of natural bioactive compounds in in vitro cell culture
  • Application of bioactive compounds in food and beverage development
  • Culinary science