เป็นผู้แทนไทยของกลุ่มอุตสาหกรรมอาหาร สภาอุตสาหกรรมแห่งประเทศไทย ในการประชุม Codex Committee on Food Hygiene ของโครงการมาตรฐานอาหารระหว่างประเทศซึ่งจัดทำโดยองค์การสหประชาชาติ FAO/WHO
ได้รับเชิญให้เป็น Scientific and Technical Expert จากองค์การอาหารและเกษตรแห่งสหประชาชาติ(FAO: Food and Agriculture Organization of the United Nations) ในการร่างมาตรฐานการจัดทำระบบ HACCPสำหรับ Small and Less Developed Businesses(SLDBs)
“Current Situation of Food Safety in Thailand-Requirements and Chances for Cooperation” 2011 (invited speaker) 7th International Congress and Exhibition Forum Life Science, Bayern Innovativ, Germany
Theinsthid, P.,Chandrachai, A.,Suwannathep, S. and Keeratipibul, S. 2010. Bio-based products: Factors thatinfluence their adoption. 5th IEEE International Conference on Management of Innovation and Technology,ICMIT2010: 2 – 5 June 2010. Singapore.
“ Practical Application of HACCP in Food Safety & Quality” October, 2009 (Invited speaker) 19 th International Congress of Nutrition, Bangkok.
7. Contamination Profile of Coliforms in Cooked Ready-to-Eat Shrimps Produced in a Thai Food Processing Plant,2008. Conference of Food Hygienic Society of Japan No. 95